top of page
NAŠE AKCIJE 4.avgust - 28.oktober 2023
_DSC1208.jpeg
2.jpeg
1.jpeg

Četrtega avgusta 2023 so Slovenijo prizadele uničujoče poplave. Ker odziv vladnih služb ni bil povsod ustrezen in dovolj hiter, ponekod pa celo zavirujoč, smo se povezali prek socialnih omrežij in se organizirali sami.

Odziv je bil neverjeten. Po moji prvi objavi za akcijo in potrebo po sredstvih, opremi in prostovoljcih, se je usul pravi plaz - in sledil je mesec dni skoraj vsakodnevnih akcij, čiščenja in dostave pomoči na prizadeta območja. Mesec dni z malo ali nič spanja, a z doživetji, ki ogrejejo srca.

Srčna hvala vsem, ki ste nam to omogočili. Bodisi z denarnimi sredstvi, iz katerih smo kupovali vse potrebno, z donacijami v hrani in materialu - ter z nesebično in srčno pomočjo tako na terenu, kakor tudi pri delu v našem zbirnem centru. Srčna hvala tudi PGD Tacen, ki nam je odstopilo svojo dvorano, naši frizerki Nini, da smo pri njej lahko parkirali, in Gregorju Pintarju za posojenega terenca.

Z Gregorjevim in Goranovim terencem (s katerim sva opravila večino dostav) smo tako po desetih dnevih dosegli tudi domačije na Koroškem, do katerih CZ sploh še ni prišla (?).

Seveda nismo bili edini. Podobno so se aktivirale še druge skupine po Sloveniji (Boštjan, Barbara, Živa, Martel, Klemen ...), s katerimi smo se tudi usklajevali in se povezali za podobne akcije v prihodnje. Žal veliko kaže na to, da bodo še potrebne, in so zato naše pridobljene izkušnje ter povezovanje še kako pomembne.  

Naše akcije so objavljene po vrsti, kakor so se dogajale. Vseh doživetij, vsega dela, čustev, smeha, utrujenosti, joka, usklajevanja, načrtovanja ter stotin sporočil in telefonskih klicev, je z besedami težko opisati.

Naj zato tokrat govorijo predvsem slike. 

1)   4.avgust, TACEN (pomoč sosedom)            

2)   5. avgust, TACEN (priprava orodja)            

3)   6. avgust, LETUŠ_1 (pomoč po poplavah)            

4)   7. avgust, TACEN (vzorčni model nabave hrane za eno družino na prizadetih območjih za teden dni)            

5)   8. avgust, ČRNA NA KOROŠKEM_1 (dostava orodja, čistil, pomoč pri kidanju in razvažanju)